У сільському господарстві переважають великі сільськогосподарські підприємства. Головними підгалузями є скотарство та м'ясо-вовнове вівчарство. Основні сільськогосподарські культури — пшениця, кукурудза, ячмінь, соя, овес. Важливе місце в структурі посівів займають технічні культури, передусім, посіви бавовни, соняшнику, сої (50% орних земель, 31,8% доданої вартості у сільському господарстві та 2-е місце в світі за виробництвом), на півночі вирощують чай, у центральних районах — цукрові буряки, є посіви льону-довгунця. В Аргентині добре розвинене садівництво (за збором лимонів — 3-є місце в світі, винограду — 2-е місце у Південній Америці), на півночі — виноградарство, у приміських зонах великих міст — овочівництво. Вирощують також ячмінь, є посіви гречки і зернобобових. Важливу роль відіграє морське рибальство. Найголовнішою рибою вважається тунець. Країна самозабезпечена деревиною.
В структурі тваринництва провідною галуззю є вирощування великої рогатої худоби, переважає м'ясна спеціалізація. Поголів'я великої рогатої худоби перевищує 50 млн. Овець — близько 30 млн. Аргентина належить до найбільших світових виробників вовни, телятини та яловичини. Скотарство сконцентроване на північному сході Аргентини. Домінуючі м'ясні породи ВРХ - Абердін ангус, Херефорд, Шортон; молочна - Голандсько-Аргентинська порода.
Друга галузь — це вівчарство, має м'ясо-вовняний напрямок спеціалізації і розвивається в північно-західних, західних та південних районах країни. За виробництвом овечої шерсті Аргентина посідає провідні місця в світі. Місцеве значення має птахівництво і свинарство, розвивається також конярство, на узбережжі відносно добре розвивається риболовля і здійснюється формування рибного та рибоконсервного комплексу.
Значна частина сільськогосодарської продукції експортується з країни у необробленому вигляді (15% від усього експорту). На експорт іде практично 100% виробленої в Аргентині сої. Напротивагу, м'ясо- та молокопродукти і зернові культури складають основну частину раціону мешканців країни, тому виробляються для внутрішнього користування.
Окрім основного сільськогосподарського регіону Пампи із вирощуванням зернових та технічних культур і розвиненим скотарством, існують інші регіональні особливості сільськогосподарської діяльності. Економіка регіону Куйа базується на вирощуванні виноградної лози та виробництва вин; у патагонських долинах вирощують яблука і груші; північний захід виробляє цукор, вирощують цитрусові та тютюн; провінція Місіонес та північно-східна частина провінції Корріентес - мате, чай і мадера; у чако вирощують бавовну; у Корріентес - рис; оливки - у посушливих передгірських районах; вівчарство - у Патагонії.
У структурі експорту продукти аграрного виробництва складають: сої 20%%, м'яса 11,1%, молока 7,7%, кави та шоколаду 7,5%, вина та інших алкогольних напоїв 5,7%, хліба та печива 4,5%, пшеничного борошна 4,5%, пива 4,1%.