галузь тваринництва, яка дає різноманітну продукцію на основі розведення овець різних порід. З вовни овець виготовляють одяг, взуття, килими, технічне сукно. М'ясо — баранина та ягнятина — високоякісний продукт харчування. У деяких гірських країнах в їжу використовують овече молоко.
Вівчарство розміщене у світі нерівномірно: переважає воно у тих регіонах, де інші види тваринництва не можуть набути достатнього розвитку, де є пасовища з низькотрав'яною рослинністю. Виділяють такі провідні напрями: м'ясо-вовняне, вовняне, каракульське та овчинно шубне. Найбільше поголів'я овець розміщене в Австралії, Китаї, Новій Зеландії, Південній Африці, Індії, Аргентині. Розводять овець також у Великій Британії, Іспанії, Ірані, Туреччині, Перу. Болгарії, Монголії, Казахстані та ін.
Основні країни-експортери вовни: Австралія, Нова Зеландія, Південна Африка, Аргентина, Уругвай. Імпортери вовни: Японія, Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Бельгія. Нідерланди, США. Важливе значення має також особлива вовна — каракуль, найбільшими виробниками якого є Афганістан, Намібія, країни Центральної Азії, Південна Африка, Судан.
Словник-довідник з економічної географії. 9-10 класи / Т.В.Буличева, К.О.Буткалюк, Т.А.Гринюк та ін. За наук. ред. В.Г.Щабельської. - Х.: Вид. група "Основа", 2004. - 112 с.